Originea
Provine dintr-un soi valoros, având o vârstă de peste 50 de ani, fiind identificat în satul Corjeuţi, raionul Briceni în anul 1964 şi omologat în 1980.
Caracteristicile soiului
Arborele este rezistent la ger, dăunători şi boli. Înfloreşte în prima jumătate a perioadei obişnuite de înflorire a nucilor. Staminele înfloresc cu 5-6 zile mai devreme decât pistilurile. Fructifică abundent şi constant. În anii prielnici din punct de vedere climateric pe unii lăstari de un an nucile sunt grupate în ciorchine a câte 7-15 fructe.
Arborele
Arborele este de talie mijlocie, la vârsta de 40 de ani poate atinge înălţimea de 13 m, formând o tulpină dreaptă cilindrică, scoarţa fiind de culoare gri.
Coroana – relativ deasă, cu frunziş abundent.
Ramurile de schelet – groase, relativ lungi, bine dezvoltate pe axul central.
Lăstarii – lungi, de grosime medie, culoare maronie.
Frunzele – relativ nu prea mari de culoare verde-deschis.
Fructul
Dimensiunea – medie, având următoarele dimensiuni: H = 42 mm, D = 32,0 mm, d = 33,0 mm. Greutatea medie a fructului este de 10 grame.
Forma – eliptică cu baza uşor rotunjită, cu secţiunea transversală rotundă. Indicele formă este ridicat. Fascicule bine aranjate.
Endocarpul – subţire, se sfărâmă uşor, suprafaţa de culoare gălbuie-maronie. Conexiunea valvelor este slab pronunţată de-a lungul fructului.
Miezul – mare, de culoare gălbuie, se desprinde uşor de coajă
Maturaţia – mijlocul lunii septembrie.